Meest gebruikte dakbedekking in Nederland

Meest gebruikte dakbedekking in Nederland

Geplaatst door: Dakleggen.nl
Geplaatst op: 21-06-2018
Laatst aangepast op: 22-06-2018

Meest gebruikte dakbedekking in Nederland

 

Wij Nederlanders staan er om bekend dat we goed zijn in het volbouwen van ons kikkerlandje. Nederland is één van de meest dichtbevolkte landen van de wereld. Hoe meer bewoners, hoe meer huizen. We zijn daarom ook erg goed geworden in het zo efficiënt mogelijk bouwen van huizen en de daarbij horende elementen. Ook de kunst van het dakdekken wordt in Nederland veel beoefent, waardoor de kwaliteit van dakbedekking in Nederland erg hoog ligt en de keuze in het type dakbedekking groot is.

De meest gebruikte soorten dakbedekking in Nederland zijn:

Dakpannen

Indien een huis een hellend dak heeft, worden in het grootste deel van de gevallen dakpannen geplaatst. Dakpannen worden meestal in betonnen of keramische vorm geleverd. Vanwege de golvende structuur vormen de dakpannen een goed afvoersysteem voor regenwater, hetgeen in Nederland weleens uit de hemel valt. Een tweede voordeel is dat wanneer door storm of andere schade een dakpan sneuvelt, het erg gemakkelijk is om een reparatie uit te voeren door een nieuwe te plaatsen. Bij een plat dak is het repareren van een dak een uitgebreide klus.

Bitumen

Één van de meest gebruikte materialen voor dakbedekking bij een plat dak is Bitumen. Dit populaire materiaal wordt vaak verward met teer, dat al sinds 1983 niet meer is toegelaten als dakdek materiaal in Nederland. Bitumen kan in enkele gevallen ook worden gebruikt bij licht hellende daken. Het bestaat in twee vormen, namelijk APP en SBS. Meer informatie over bitumen kunt u hier lezen.

EPDM

De letters EPDM staan voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. EPDM is de meest duurzame vorm van dakbedekking voor platte daken. Omdat het materiaal recyclebaar is en folies verkrijgbaar zijn die ongewapend en ongecacheerd zijn, is EPDM erg milieuvriendelijk. Daarnaast gaat EPDM naar verwachting zo’n 40 jaar mee. Kunststof is doorgaans zeer flexibel materiaal, waardoor het zeer strak gelegd kan worden.

PVC

Polyvinylchloride (PVC) is een veel gekozen kunststof. Omdat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is, in sommige gevallen te recyclen is (niet alleen als dakbedekking, maar wel als andersoortig materiaal), is PVC ook een zeer milieuvriendelijke keuze.

 Dakleggen.nl is zeer gespecialiseerd in het leggen van platte daken. Wij helpen u uiteraard graag in het maken van de juiste keuze met betrekking tot het bedekken van uw dak!

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking.

Lees ook:

Hoe voorkom ik een daklekkage?

Hoe voorkom ik een daklekkage?

05-07-2018

In dit nieuwsartikel geven we u een korte toelichting van de meest voorkomende soorten daklekkages.

Lees verder
Dak golfbaan Bernardus Cromvoirt

Dak golfbaan Bernardus Cromvoirt

08-06-2018

Dakleggen.nl kreeg de eer om de houten goot, van in totaal 300 strekkende meter, te bedekken met EPDM zodat deze waterdicht werd gemaakt.

Lees verder
Fouten voorkomen bij het aanleggen van een nieuw dak

Fouten voorkomen bij het aanleggen van een nieuw dak

22-05-2018

Fouten voorkomen bij het aanleggen van een nieuw dak

Lees verder
5 tips voor het onderhouden van je dak

5 tips voor het onderhouden van je dak

09-05-2018

Het voorjaar is begonnen! Als je geen last van hoogtevrees hebt, kun je vaak zelf al gedeeltelijk voorzien in het nodige onderhoud van je dak. Van ons krijg je 5 pro tips!

Lees verder
Subsidie op isoleren

Subsidie op isoleren

02-01-2017

Kijk hier voor de subsidieregelingen voor de isolatie op uw huis. Alle voorwaarden en regels vind u hier.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak