Hoe voorkom ik een daklekkage?

Hoe voorkom ik een daklekkage?

Geplaatst door: Dakleggen.nl
Geplaatst op: 05-07-2018

In dit nieuwsartikel geven we u een korte toelichting van de meest voorkomende soorten daklekkages. Daarnaast lichten we kort toe hoe u deze lekkages kunt voorkomen en bestrijden.

Meest voorkomende oorzaken lekkages

Slechte afwerking van de gevel of de dakdoorvoeren

Een professionele en kundige afwerking van uw gevel en eventuele dakdoorvoeren is erg belangrijk. Indien bepaalde smalle openingen niet netjes worden gedicht, zoals tijdens het plaatsen van een airco afvoer of een lichtkoepel, kan uw dak door allerlei weersinvloeden schade oplopen en hierdoor gaan lekken.

Breuk door het betreden van het dak

Uiteraard moet u soms het dak op voor doe-het-zelf-werkzaamheden. Het is in dat geval wel belangrijk dat u altijd even checkt of er geen schade is ontstaan door het betreden van het dak. Deze schade, bijvoorbeeld in de vorm van een kleine scheur, kan namelijk steeds groter en groter worden. Het herstellen van een schade of daklekkage kunt u beter voorkomen omdat het een kostbare aangelegenheid is.

Waterschade

Lekkages kunnen ook worden veroorzaakt door water. Als water steeds op één plek op uw dak meer komt dan op andere plekken op het dak, kan deze plek verzwakt raken en hierdoor gaan lekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sproeier die altijd op dezelfde plek staat en per ongeluk altijd op één hoekje van het dak sproeit.

Stappenplan bij een lekkage

Spoor de lekkage op

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat de daadwerkelijke lek zich boven de zichtbare vochtplek in uw huis bevindt. Water zoekt namelijk altijd de makkelijkste weg, dus als het dak ook maar een mini beetje overhelt, kan het zijn dat het lek zich op een andere plek bevindt dan waar de schade zichtbaar is.

Controleer de naden

Zodra het winter wordt en het gaat vriezen, kan eventueel water dat nog in de naden zat van de regenbuien in de herfst, gaan uitzetten. Dat uitzetten zorgt op zijn beurt dan weer voor het nadeel dat er kieren kunnen ontstaan in de naden van de dakbedekking. Als dat bevroren water dan weer vloeibaar wordt, bestaat er een kans dat dit gaat zorgen voor een lekkage bij de eerste regenbui.

Plan een afspraak in met Dakleggen.nl

Als u een lekkage heeft, kunt u uiteraard het allerbeste contact opnemen met deskundige professionals. Dakleggen.nl helpt u uiteraard graag met de oplossing van het probleem en kan u zo snel mogelijk komen helpen. Wij kunnen meerdere oorzaken van daklekkages herkennen en u vakkundig advies geven over preventie en controle van lekkages. Plan daarom snel een afspraak in!

Lees ook:

Meest gebruikte dakbedekking in Nederland

Meest gebruikte dakbedekking in Nederland

21-06-2018

De kunst van het dakdekken wordt in Nederland veel beoefent, waardoor de kwaliteit van dakbedekking in Nederland erg hoog ligt en de keuze in het type dakbedekking groot is.

Lees verder
Dak golfbaan Bernardus Cromvoirt

Dak golfbaan Bernardus Cromvoirt

08-06-2018

Dakleggen.nl kreeg de eer om de houten goot, van in totaal 300 strekkende meter, te bedekken met EPDM zodat deze waterdicht werd gemaakt.

Lees verder
Fouten voorkomen bij het aanleggen van een nieuw dak

Fouten voorkomen bij het aanleggen van een nieuw dak

22-05-2018

Fouten voorkomen bij het aanleggen van een nieuw dak

Lees verder
5 tips voor het onderhouden van je dak

5 tips voor het onderhouden van je dak

09-05-2018

Het voorjaar is begonnen! Als je geen last van hoogtevrees hebt, kun je vaak zelf al gedeeltelijk voorzien in het nodige onderhoud van je dak. Van ons krijg je 5 pro tips!

Lees verder
Subsidie op isoleren

Subsidie op isoleren

02-01-2017

Kijk hier voor de subsidieregelingen voor de isolatie op uw huis. Alle voorwaarden en regels vind u hier.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak