Bitumen dak

Bitumen daken zijn de meest voorkomende platte daken die we kennen. Het is gemakkelijk te monteren en met enig onderhoud gaat het jarenlang mee. Bitumen dakbedekking is ideaal materiaal voor bijvoorbeeld een schuur, uitbouw, bedrijfspand, winkel of dakkapel. Het is leverbaar in verschillende kleuren zodat het helemaal naar uw wens gemaakt kan worden. Bitumen dakbedekking word gewonnen uit ruwe aardolie.

 Hierdoor krijgt het de volgende kenmerken:


Dakdekker 1
Dakdekker 2
Dakdekker 3
Dakdekker 4
Dakdekekr 5

Soorten bitumen dakbedekking

Bitumen zijn er in 2 verschillende soorten. APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). Hieronder worden beide kort uitgelegd zodat u een idee kunt krijgen van de verschillen. 

APP is een dakbedekking waar een elastische kunststof in is verwerkt. De omgevingstemperaturen hebben bij deze dakbedekking minder invloed dan bij SBS bedekking. Het is dus ook beter bestand tegen de zon en UV-straling. APP heeft ook het minste onderhoud nodig. 

SBS is een dakbedekking waar kunstmatig gefabriceerd rubber in is verwerkt. Het grote voordeel hier is dat het materiaal mee kan rekken met de onderliggende constructie. Het is veel elastischer en heeft een betere kleefkracht dan APP. Waardoor er minder snel lekkages kunnen ontstaan. Nadeel is dat het bij blootstelling aan UV-straling poreus word. Advies hiervoor is een laag kiezels aanbrengen over de SBS dakbedekking.

APP:

Voordelen  Nadelen
Makkelijk te verwerken Minder elastisch
Hoge temperatuur stabiliteit

Werkt minder mee dan SBS aan dakcontructie

Weinig onderhoud  
UV-bestendig  

 

SBS:

Voordelen Nadelen
Soepeler en buigzamer Kan UV-straling slecht opvangen(Grind)
Hoge kleefkracht Minder onderhoud dan APP.
Minder kans op lekkage  


Algemene actie Dakleggen.nl

Maak een vrijblijvende afspraak

Referenties

Bitumen dak Eindhoven

Wilco Henderson


5

"Zeer eerlijk advies, keurige offerte, scherpe prijs, binnen twee weken Prima kwaliteit. Keurig werk en netjes opgeruimd. "

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Hoe voorkom ik een daklekkage?

In dit nieuwsartikel geven we u een korte toelichting van de meest voorkomende soorten daklekkages.

Lees verder
Overzicht

 

Hoe word het bitumen verwerkt?

Bij een dak vernieuwen zal eerst het volledige dak moeten worden schoongemaakt. Daarna moeten alle rollen bitumen worden uitgerold op het dak. Alles moet dan op maat worden gesneden langs de randen en uitsparingen zoals bijvoorbeeld een schoorsteen. Daarna kan alles weer worden opgerold en moet de brander erbij komen. Nu word alles verhit en weer aan elkaar “gebrand”. De lagen bitumen moeten elkaar een stuk overlappen zodat ze stevig aan elkaar kunnen worden gemonteerd. Vervolgens moet alles worden aangedrukt en de randen worden afgewerkt.

Nieuwsgierig geworden naar bitumen?

Dakleggen.nl kan snel en op korte termijn uw dak komen maken. Wij zijn een bedrijf met ruime ervaring en werken altijd tegen een scherpe prijs. Wanneer u nu een offerte aanvraag doet, ontvangt u altijd binnen 24 uur een passende offerte met een richtprijs. Mocht het nodig zijn komen wij bij u langs om het dak te bekijken en u advies te geven wat het beste is voor u. Mocht u uiteindelijk akkoord gaan met de offerte, kunnen wij vaak al binnen 14 dagen het dak komen plaatsen.

Berghem Best Cromvoirt
Den Bosch Den Dungen Drunen
Empel Engelen Heesch
Helvoirt Oss Rosmalen
Schijndel St-Michielsgestel Tilburg
Waalwijk Vlijmen Vught

Communicatie Dakleggen.nl - Rosmalen Den Bosch

Heldere en prettige communicatie

Werkzaamheden Dakleggen.nl - Rosmalen Den Bosch

Alle werkzaamheden onder 1 dak

Tevredenheidsgarantie Dakleggen.nl - Rosmalen Den Bosch

100% tevredenheids- garantie

Dakleggen.nl

Bent u op zoek naar de dakdekker voor uw bitumen dak. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn experts op het gebied van platte daken! 

Lees meer
Dakleggen.nl

EPDM daken zijn helemaal hot op het moment. Wij zijn hierin gespecialiseerd en laten uitsluitend vakmensen het EPDM bij u aanbrengen.

Lees meer
Dakleggen.nl

Zinkwerk is een belangrijk onderdeel van de afwerking. Dit is namelijk wat u ziet als u naar uw huis kijkt. Het is erg belangrijk dat zinkwerk goed wordt gemonteerd! 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak