Dakdekker Schijndel

U bent op zoek naar de dakdekker Schijndel? Dakleggen.nl heeft zich gespecialiseerd in het leggen van platte daken in bitumen, EPDM- of kunststof. Als Dakdekker Schijndel is dakleggen.nl dan ook het vertrouwd adres. Wij communiceren open en transparant. Wij nemen goed nota van uw wensen en bekijken de situatie en locatie nauwkeurig. Daarna offreren wij u schriftelijk vooraf en vrijblijvend, zodat u niet voor vervelende verrassingen hoeft te komen staan.

Dakdekker Schijndel heeft berekend, dat er ruim 18 voetbalvelden aan platte daken in Schijndel zijn gebouwd. Een groot gedeelte daarvan is momenteel aan vervanging toe.

Waar in Schijndel zijn wij werkzaam?

Wij hebben als de dakdekker Schijndel daken mogen leggen op nieuwbouwwoningen, of opnieuw mogen bedekken in oudere bestaande woningen in Schijndel zoals in het centrum, Boschweg, Grevekeur, Molendijk, De Borne, Hopstraat, De Beemd, Hoevenbraak, Plein, Huizebraak en Wijbosch, maar ook op de bedrijventerreinen Rooiseheide en Duin I en II.
Ons laatste dakproject dat wij in Schijndel hebben gemaakt, betrof een bitumen dak van een aanbouw met carport van een woning in Meijgraaf.

Meer over Schijndel

Het lintdorp Schijndel is een plaats in Meierij van ‘s-Hertogenbosch, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en vormt samen met de voormalige gemeenten Sint-Oedenrode en Veghel de nieuwe gemeente Meierijstad. Het tegen Schijndel aangegroeide kerkdorpje Wijbosch behoorde ook tot de voormalige gemeente Schijndel.

Typerend voor de economie van Schijndel was de hopteelt. Er waren vanaf 1400 dan ook wel 7 brouwerijen in “Skendel” gevestigd, totdat in de 19 ͤ eeuw de klompenmakerij het stokje in de regio over nam. Een haalbaarheidsstudie naar de herinvoering van de hopteelt, dat in 2004 is uitgevoerd, leidde tot de aanleg van een proefveld. Een deel van de hop-opbrengst wordt gebruikt door de plaatselijke brouwerij Sint Servattumus, gelegen aan de Ericastraat, die sinds 1996 geopend is en is vernoemd naar de patroonheilige van Schijndel, Sint-Servatius.

Een grote publiekstrekker is Schijndel is het sinds 1974 georganiseerde festival Paaspop.
Het driedaagse festival Paaspop, dat de naam heeft de seizoensopener te zijn, trekt momenteel meer dan 50.000 bezoekers, verspreid over 13 podia. Grote namen van bands en artiesten treden er op, of zijn hun carrière er ooit begonnen.

Wat kan Dakleggen.nl voor u in Schijndel betekenen?

Plaatsen rondom Schijndel waar wij veel daken leggen


Dakdekker 1
Dakdekker 2
Dakdekker 3
Dakdekker 4
Dakdekekr 5

Bitumen dak laten leggen in Schijndel

De dakdekkers van Dakleggen.nl zijn zeer ervaren en bedreven in het leggen van daken. dat geldt voor zowel bitumen, EPDm als ook het toenemend mogen leggen van PVC kunststof daken. In het geval van bitumen wordt er gewerkt met rollen van 1 x 5 meter. Een goed onderhouden bitumen dak gaat wel 25 jaar mee, maar kan in de loop van jaren wel wat gebreken gaan vertonen. Daarom is het is aan te raden, om een dak enkele jaren na plaatsing periodiek te laten controleren. Wij werken veel in de regio van Schijndel, dus adviseren wij u om hiervoor eens een afspraak in te plannen. Voorkomen is beter dan genezen, want u zit toch niet te wachten op een lekkage en de vaak zeer vervelende gevolgen ervan?

Bitumen dakbedekking heeft de volgende kenmerken:

EPDM dak laten leggen in Schijndel

Juist in het leggen van EPDM daken zijn wij experts. EPDM is een redelijk nieuwe soort dakbedekking. Het kan net als bitumen worden gebruikt voor platte daken. Mits de maten niet al te extreem groot zijn, wordt EPDM door onze leverancier zelfs voor u op maat gemaakt. Hierdoor kan de dakdekker Schijndel het naadloos monteren. EPDM dakbedekking wordt niet zoals bitumen gebrand maar vastgelijmd op het dak.

EPDM dakbedekking heeft de volgende kenmerken:

PVC dak laten leggen in Schijndel

Kunststof dakbedekking als PVC is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Een dak met een PVC bedekking is vaak ook veel esthetischer dan een bitumen dak.

Voordelen van een kunststof dak van Dakleggen.nl zijn:

Isoleren van een plat dak

Wanneer u nieuwe dakbedekking overweegt, moet meteen de isolatie worden geïnspecteerd. Deze is vaak net zo oud als het dak zelf, of niet eens aanwezig en is dus ook aan verbetering toe. Goede isolatie kan u elk jaar vele honderden euro’s besparen in de stookkosten. Zeker wanneer het dak toch al gerenoveerd moet worden is het vaak zeer rendabel om ook gelijk de Isolatie aan te pakken. Soms is er zelfs nog energiesubsidie op te verkrijgen maar dit verschilt per per gemeente. Lees hierover meer onder “Subsidieregelingen“.

Milieuvriendelijk Groendak

Overweegt u om een dak bij te laten dragen aan een beter milieu, kunt u zelfs overwegen om een groendak, bijvoorbeeld met diverse soorten sedum te laten plaatsen. Ook hiervoor bestaan soms subsidieregelingen in de regio Schijndel. Lees hierover meer in de paragraaf het kopje Subsidieregelingen.

Zinkwerk

Zinkwerk is een belangrijk onderdeel van de afwerking. Dit is tenslotte het meest zichtbare gedeelte wanneer u in de tuin of voor uw huis staat. Het dak zelf is meestal niet zichtbaar, tenzij u vanaf bovenliggende verdiepingen zicht heeft op een uitbouw, schuur of garage. Zinkwerk is voor de waterafvoer van groot belang. Denk aan dakgoten en afdekkappen. Hieronder ziet u een overzicht van zinkwerk dat wij voor u kunnen uitvoeren.


Staat het door u gewenste zinkwerk hierboven niet vermeld? Neem dan toch contact met ons op. Hoogstwaarschijnlijk kunnen wij u toch van dienst zijn. Net zoals voor onze dakoffertes geldt, dat wij meestal eerst uw wensen komen inventariseren en de situatie en locatie nauwkeurig zullen bekijken, voordat wij een passend voorstel zullen doen in een offerte. Een afspraak in hiervoor is meestal snel gemaakt, omdat wij vaak in de buurt van Schijndel werken. Een globale richtprijs is echter al per email info@dakleggen.nl aan te vragen.

Loodwerk

Loodwerk omvat het waterdicht maken van dak tot dakonderdeel. Dit kan bij de overgangen van een dakkapel, lichtkoepel, of schoorsteen naar het dak zijn. Lood is een zeer betrouwbaar en buigzaam materiaal voor het waterdicht maken van het dak. Het komt zelden voor dat het loodgedeelte de oorzaak is van een lek, maar vaak verbogen lood kan op termijn toch gaan scheuren. Lood is een volledig recyclebaar product.

Dakonderhoud door dakdekker Schijndel

Zoals al eerder vermeld, is dakonderhoud van groot belang. U voorkomt hiermee lekkages en de levensduur van uw dak wordt hiermee met jaren verlengd. Niet alleen de dakbedekking zelf moet worden gereinigd maar ook de dakgoten,afvoeren, dakramen, dakkapel en hemelwater afvoerpijpen zijn van belang voor goed onderhoud. Misschien voert u deze jaarlijks terugkerende werkzaamheden zelf uit, maar misschien waagt u het niet de ladder op te gaan? Weet dan, dat onze dakdekker in Schijndel graag voor u klaar staat, om het voor u te doen. Wij raden u aan dit zeker eens per jaar te doen, in verband met bladval, verzanding van goten en afvoerpijpen.

Wanneer dakleggen.nl het onderhoud voor u mag verrichten, controleren onze specialisten tegelijkertijd het dak op tekortkomingen en slaat u twee vliegen in één klap. Er zijn behoorlijke verschillen in onderhoud tussen EPDM, bitumen en kunststof PVC, maar voor alle types daken geldt de noodzaak van schoonmaak, onderhoud en controle. Indien u het onderhoudswerk jaarlijks door ons uit laat voeren, verruimt u bovendien de garantietermijn op de nieuw door ons geplaatste dakbedekking met maar liefst vijf jaar!Algemene actie Dakleggen.nl

Maak een vrijblijvende afspraak

Referenties

Harde werkers!

M de Vries


5

"Harde werkers"

Lees verder
Overzicht

Subsidieregelingen Schijndel

Helaas zijn er op het gebied van subsidies geen algemene regels die er gelden in Nederland. Het is dus altijd weer opnieuw uitzoeken welke er in Schijndel van toepassing zijn. Ook is het ook zo dat er per jaar een beperkt bedrag beschikbaar is en u pech heeft indien dit budget is vergeven, zoals helaas al heel vroeg in 2018 gold voor veel subsidies in Meierijstad van dat jaar. Kijk en volg dus goed waar u wat zou kunnen terugverdienen want het kan soms wel aardig wat geld schelen! Op onderstaande links zijn de huidige regels te lezen die er gelden in Schijndel, gemeente Meierijstad. Let op! Het is altijd verstandig om met uw gemeente contact op te nemen, omdat subsidieregelingen snel wijzigen en websites nog wel eens achter de feiten aan lopen.

Voor subsidies in Schijndel, gemeente Meierijstad verwijzen wij u naar:
subsidie verduurzamen: https://www.meierijstad.nl/home/alle-onderwerpen_3130/product/subsidie-verduurzamen-woning_1252.html
subsidie isolatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzaam-bouwen-en-verbouwen/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis

Daklekkage - Spoed dakdekker Schijndel

Vermoedt of heeft u een lekkage, bijvoorbeeld door vocht of schimmelvorming onder het dak? Of is er een dringende andere reden, waarbij u ons nodig denkt te hebben? Schroom niet ons te bellen op telefoonnummer 073 - 203 25 74, zodat wij zo spoedig als maar mogelijk u kunnen helpen het probleem op te lossen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Dakleggen.nl wil haar markt versterken en streeft naar een open, heldere en duidelijke communicatie, een deugdelijk product en eerlijk ondernemen. Daarom willen wij vanaf het moment van interesse en offerteaanvraag met u vrijblijvend en zonder druk van gedachten wisselen. Tijdens de aanleg van uw dak heeft u dan ook één vast aanspreekpunt. Deze vakman is van begin tot eind betrokken bij de aanleg van uw dak.

Mocht u vragen hebben over een offerte, planning of overige zaken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn zes dagen per week bereikbaar.

KLANTVRIENDELIJK is het woord, dat bij ons met hoofdletters geschreven staat.
Uw offerteaanvraag zien wij heel graag tegemoet en wij vertrouwen erop, dat u onze beste ambassadeur in Schijndel en omgeving wordt.


Afgeronde projecten in Schijndel

Contactinformatie

Vertel het verder

Maak een vrijblijvende afspraak